Hospital Inc. Onderzoek

Door stealthgun op maandag 18 december 2017 09:00 - Reacties (4)
Categorie: Algemeen, Views: 2.731

Update 08-01-2017: Deze week geen blog, ik heb echt even vakantie gevierd, volgende week weer gewoon een blog met updates.

Dit gaat een van de laatste weken zijn in de pre-alpha ik wil nog een paar kleine dingen oppoetsen maar met het onderzoek en research erin zijn de hoofdlijnen van het spel gezet.

Met de feest dagen op komst is dit tevens ook de laatste blog dit jaar en ga ik op 8 januari de volgende blog posten. Er kan tussentijds nog wel een extra build komen maar de info daarvoor kan je vinden op GameJolt (als je het project daar volgt krijg je automatisch bericht van alle activiteiten).

Er is nog steeds werk te doen maar vooral in het uitbreiden van de stad, de UI en de gameplay (en natuurlijk bugfixes) iedereen die al meedeed in de pre-alpha heeft automatisch ook de Alpha downloads ter beschikking.

Ik ga nu ook een "Pay what you want" hanteren, het spel is in principe gratis maar je kan er ook een klein bedrag voor geven om het project te steunen.

Voor wie niet kan wachten tot januari ik heb nog steeds keys! (even PM/DM sturen en je krijgt er een) Met de key doe je automatisch mee aan de Alpha en Beta!

Afgelopen week
Changelog: v0.2.4

Onderzoek/Research
Na vorige week de administratie kantoren is deze week (de kamer zelf is nog niet af!) een laboratorium erin gekomen deze heb je nodig om research te unlocken.

https://tweakers.net/ext/f/vFTE0Lb2WAvFEOmFBAfvG3FW/medium.png
Het lab

Op het moment dat je de laboratorium hebt gebouwd krijg je in het UI een knopje tezien waardoor je in het research scherm komt. Vanuit hier kan je klikken naar de research die je wilt doen (en je kan ook zien wat je al hebt gedaan).
Het kan zijn dat een bepaalde research afhankelijk is van een andere research. Deze kan je dan pas uitvoeren als de vorige is gedaan dit is weer gegeven met pijltjes.

Research heb je nodig om naar een volgende fase in het spel te gaan maar ook om voor sommige ziektes vaccins te maken.

Fase 2 is vrij straight forward, je researched het en je krijgt een aantal nieuwe ziektes in het spel waarvoor je dus grotere en gespecialiseerde kamers nodig hebt.
Nu kreeg ik nog een hele goeie tip om in Fase 3 vaccins te maken. En dit ga ik dan ook doen. Fase 3 is dus een fase waarin je meer onderzoek moet doen voor de ziektes die je krijgt. Je krijgt een ziekte in je ziekenhuis, deze onderzoek je en na dat onderzoek heb je een research nodig om de behandeling te kunnen doen (namelijk het vaccin maken).

Fase 4 gaat je specialisatie worden, dit moet ik nog goed uitdenken maar vanaf deze fase (dit is dus echt end-game) ga je ook kritieke patiënten uit een ander ziekenhuis krijgen die (letterlijk!) per ambulance naar je toe gebracht worden.

Kamers unlocken
Een verandering op vorige versies is dat je nu bepaalde kamers pas kan bouwen als je de research hebt gedaan. Ik ga het zo maken dat de kamers per groep wat bij elkaar zitten dus je werkt steeds verder naar achteren in het ziekenhuis tot dat je bij fase 4 bent je het hele ziekenhuis gevuld hebt en dan ben je dus gespecialiseerd.

Als je fase 2 hebt onderzocht krijg je automatisch de short and long stay units, maar je moet bij voorbeeld de eerste hulp dan nog onderzoeken. Heb je die ook onderzocht dan kan je ook die kamer bouwen.

De reden dat ik het op deze manier doe is dat meer management in het spel zit zodat je keuzes moet blijven maken en niet zomaar uit het niets het hele ziekenhuis vol kan bouwen.

Kamer informatie
Ik heb een heel klein UI dingetje erbij gemaakt die een beetje informatie geeft over de kamer, zo kan je bv zien wat voor kamer het is en hoevaak hij gebruikt is.

https://tweakers.net/ext/f/xPKccxXcC5hl4LHNnxmT0uTV/medium.png
Kamer informative

De bouw locaties
Ik heb de bouwlocaties wat aangepast, er is een nieuw icoon voor gekomen met kleuren codes zodat je nu kan zien wat voor type je er kan bouwen.

https://tweakers.net/ext/f/QeTBd2SePSX579TH3LiaaUmO/medium.png
Nieuwe bouw locaties

Wat nu ook is veranderd is dat je aan de positie van het icoon kan zien op welke manier de kamer neergezet gaat worden, als je het spel speelt wordt dus snel duidelijk.

Op naar de alpha
Begin januari zal ik de transitie maken naar de Alpha (en dus early acces) de nieuwe build komen dan publiekelijk te staan. Wat er in januari staat is namelijk echt de basis van het spel zonder de fase 4. Maar de gameplay zit er dan in, ik kan het dan ook echt een spel noemen waar je minstens 2-3 uur zoet mee kan zijn.

Ik wil echt iedereen bedanken voor het meedenken de tips de hulp die jullie aanbieden.

In het bijzonder wil ik rhodium bedanken hij heeft namelijk de nieuwe sirene in het spel gemaakt die loopt zonder stilte.

Veel speel plezier met de feestdagen en tot volgend jaar!

Volgende: Hospital Inc. Eindelijke Early Access 01-'18 Hospital Inc. Eindelijke Early Access
Volgende: Hospital Inc. Wat een week zeg! 12-'17 Hospital Inc. Wat een week zeg!

Reacties


Door Tweakers user Aapenootjes, maandag 18 december 2017 21:33

Deze ga ik volgen! Theme hospital altijd met veel plezier gespeeld en tegenwoordig werk ik zelfs in een ziekenhuis :+

Mocht je wat dat betreft vragen hebben kun je altijd wel een DM'etje sturen.

Door Tweakers user Maurits777, maandag 18 december 2017 22:29

Is de specialisatie een soort class system? Als het niet zo is heb ik wel een idee: Maak het zo dat je verschillende classes(specialisaties) hebt die elk hun eigen perks hebben. bv mensen met ALS of Kanker kosten meer om je erin te laten specialiseren maar je krijgt er ook meer voor terug vs veel artsen op een groot gebied trainen zodat je (in tijd van een ramp ofzo) meer mensen kan behandelen op letsel en dus een bonus van de gemeente krijgt.

Door Tweakers user MartijnAbel, maandag 18 december 2017 23:14

Kheb verdorie de Alpha nog steeds niet gespeeld, excuus.
Moet toch zeggen, dik respect hoor! Wordt steeds mooier om te zien. Dikke schouderklop!

Door Tweakers user stealthgun, dinsdag 19 december 2017 09:17

Maurits777 schreef op maandag 18 december 2017 @ 22:29:
Is de specialisatie een soort class system? [...]
De specialisatie moet je wat meer zien als hoe een Universitair ziekenhuis zich specialiseert in bv kankerbehandeling, hart ziektes enz. dit deel is nog niet geheel duidelijk (ook voor mij hoor) ik ga eerst nog fase 3 maken en me dan richten op fase 4.

Reageren is niet meer mogelijk